17.11.10

Funnit kärleken

Det började med en enkel internetspaning efter vinterskor och slutade i en het debatt om huruvida skinn är OK eller inte. Så fort jag fick syn på dessa skönheter smälte jag, skickade upp en länk på fb om mina framtida babes och inom tre minuter har jag en kommentar:


r: det är nog likdelar i dem.

jag
: säkerligen, eftersom de är av skinn.

jag: jag försöker att låta bli skinn, kött, päls i de flesta sammanhang men med just skor har jag problem med det: jag är oerhört kräsen med skor just eftersom jag har väldigt knöliga och beniga fötter som oerhört lätt får skavsår etc, så jag har faktiskt slutat bry mig om de är av skinn just där. och jag har sett många såna där videos redan.

r
: jo, för skinn som används till skor är ju helt klart okej.


jag
: det har jag inte sagt, men jag är trött på att vara så jävla petig med vad jag tar på mig. jag har inte ätit kött på tre år men klandrar inte folk som gör det - det enda jag begär av dem är att de ska vara medvetna om vad de stoppar i käften: t.ex. viltkött har jag inga större problem med, värre är det med fläskkött, kyckling etc. så länge jag är medveten om att det jag har på fötterna en gång faktiskt var ett levande djur som kanske dog på ett hyfsat brutalt sätt (eller levde ett vackert liv och dog smärtfritt) så har jag en möjligheten att välja - och i just skofallet väljer jag att inte bry mig.

ytterligare kommentarer:
j: personligen tycker jag att det är jättetrevligt att ha polyuretan (vanlig skinnimitation) på fötterna. det är så jävla bra med petroleumbaserade giftiga material. naturligt skinn är för vidriga morallösa människor, här ska det vara syntet!


-

Jag tycker det är så oerhört löjligt att börja hacka på någon som använder skinn, när personen helt klart och tydligt är fullt medveten om hur djuren kan ha behandlats. Jag har tagit många liknande diskussioner med andra människor, så jag vet precis var jag står. Please, do not tell me what to do.

1 kommentar: